Poszukiwacze Smaku
  • strona główna
  • kuchnia regionalna
  • na szlaku
  • blog Krytyka Kulinarnego

Świat bez życia jest niczym, a odżywia się wszystko, co żyje

Anthelme Brillat-Savarin
Zdjęcia z wypraw Poszukiwaczy Smaku

Groch z kapustą

Tradycyjne danie kociewskie.

Ugotować groch na gęsto. W oddzielnym garnku ugotować kiszoną kapustę na wędzonce, np. na wędzonym wieprzowym uchu lub ogonie, z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Wymieszać kapustę z grochem, całość poddusić i podawać.

Inne przepisy w kategorii:

  • Brukiew
  • Groch z kapustą
  • Klopsy gotowane
  • Zupa bónkowa

Smaki regionów

  • archiwum wydarzeń
  • przysmaki
  • o nas
  • regulamin
  • cookies

Strona używa plików cookies. Copyright (c) Poszukiwacze Smaku 2006-2016