Poszukiwacze Smaku
  • strona główna
  • kuchnia regionalna
  • na szlaku
  • blog Krytyka Kulinarnego

Świat bez życia jest niczym, a odżywia się wszystko, co żyje

Anthelme Brillat-Savarin
Zdjęcia z wypraw Poszukiwaczy Smaku

Sandacz po kaszubsku

Jeden z najbardziej klasycznych przepisów na sandacza

Na tarce zetrzeć marchew, korzeń pietruszki i kawałek selera. Kawałek pora i cebulę pokroić w półplasterki. Warzywa udusić na maśle z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Dodać odrobinę białego wina, doprawić solą i pieprzem.

Na koniec dodać słodkiej śmietany, polać pokrojonego w kawałki sandacza i zapiekać całość w piekarniku przez ok. 20 min.

Inne przepisy w kategorii:

  • Rolmops
  • Śledź po kaszubsku
  • Zylc ze śledzia
  • Klopsiki rybne
  • Szmurowany pomuchel
  • Sandacz po kaszubsku
  • Zylc wieprzowa galareta
  • Szmurowana gęś
  • Szmurowana kaczka
  • Ferkase
  • Plince
  • Golce
  • Gęś z Bulaja

Smaki regionów

  • archiwum wydarzeń
  • przysmaki
  • o nas
  • regulamin
  • cookies

Strona używa plików cookies. Copyright (c) Poszukiwacze Smaku 2006-2016