Poszukiwacze Smaku
  • strona główna
  • kuchnia regionalna
  • na szlaku
  • blog Krytyka Kulinarnego

Świat bez życia jest niczym, a odżywia się wszystko, co żyje

Anthelme Brillat-Savarin
Zdjęcia z wypraw Poszukiwaczy Smaku

Ślepy zając

Pieczony klops, który nie ma nic wspólnego z zającem. Może dlatego zwany też fałszywym zającem.

Przygotować porcję mielonego mięsa wieprzowo-wołowego. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Dodać jajko i tartą bułkę. Uformować podłużny klops, do środka wcisnąć gotowane jajka. Klops przykryć plastrami wędzonego boczku i upiec w piekarniku. Podawać w plastrach.

Inne przepisy w kategorii:

  • Gęsia kiszka
  • Golce
  • Kartofle ze śledziami
  • Krucholec
  • Mącznica
  • Pasztet kociewski
  • Pieczeń ze schabu
  • Prażucha
  • Przyjęcinowy kurczak
  • Refkacze
  • Ślepy
  • Ślepy zając
  • Bulwiarz, szandar, bakalarz
  • Śledź po kociewsku
  • Szynka w cieście
  • Pierogi ziemniaczane z gomółką

Smaki regionów

  • archiwum wydarzeń
  • przysmaki
  • o nas
  • regulamin
  • cookies

Strona używa plików cookies. Copyright (c) Poszukiwacze Smaku 2006-2016